Make it happen! Vi söker processledare/koordinator till Öppna Kanalen Kronoberg

Tillträde: april-maj 2021 (enligt överenskommelse)

Omfattning: 50-100% (beroende på din arbetsförmåga eller enligt överenskommelse)

Arbetsgivare: Öppna Kanalen Kronoberg

Varaktighet: provanställning i 6 månader, därefter tillsvidare Lön: Fast månadslön baserad på 28 000 kr vid heltid (Enligt lönepolicy. Kollektivavtal finns.)

Öppna Kanalen är precis som det låter; Kronobergs egen TV-kanal. Allt innehåll på kanalen kommer ifrån människor med lokala anknytningar. Idén med ÖKK är att alla människor i samhället ska få en chans att yttra sig och få höras. Hos ÖKK är alla välkomna oavsett bakgrund. I ett demokratiskt samhälle är det viktigt att alla medborgare har en faktisk möjlighet att göra sina röster hörda då allas åsikter är av samma värde. ÖKV är en ideell organisation som står på egna ben. Kanalen skiljer sig ifrån andra TV-kanaler som nästan uteslutande är kommersiella eller beroende av andra aktörer.

Under 2021 startar ÖKK upp flera nya satsningar som bland annat innebär att utveckla ett nytt programutbud, tillhandahålla mer service till våra medlemmar samt starta upp nya kurser och aktiviteter för allmänheten. Vi söker en processledare som kan leda team, som är drivande och kommunikativ samt har intresse för film och media.

I arbetet ingår att leda team av personal, praktikanter och volontärer. Det ingår för dig att kunna hålla koll på flera parallella processer och arbetsuppgifter samt att kunna kommunicera med, och utveckla, dina medarbetare. Du behöver därför ha erfarenhet av att arbeta tillsammans med andra, där du haft en ledande roll. Du ingår i ett team av tekniskt kunnig personal, praktikanter och administratörer. Utöver detta samarbetar du med styrgruppsmedlemmar kring att planera strategiskt för utvecklingen i föreningen.

Som processledare och koordinator har du den totala överblicken i föreningen gällande arbeten som pågår och vad som kommer framåt. Du samarbetar med styrelsen kring att förverkliga föreningens målsättningar. Som person gillar du att befinna dig i processer som leder till utveckling och förbättring, där du är en drivande kraft.

Vi ser gärna att du har en bakgrund av att arbeta med film- eller mediaproduktion, där du kan bistå med egna kunskaper, idéer, metoder och verktyg för att komma framåt kring frågor och uppgifter. Däremot är det din kommunikativa förmåga tillsammans med dina ledaregenskaper som kommer vara mer avgörande i din roll, framför ditt rent tekniska kunnande.

Du är en problemlösare som klarar av så väl korta deadlines som att arbeta med längre utvecklingsprojekt. Du gillar att arbeta i ett högt tempo, har en god arbetsmoral och samarbetar bra med andra.

Goda kunskaper i svenska krävs. Körkort är önskvärt men inget krav.

Skicka personligt brev och CV till fia.sjostrand@sip.se. Frågor om tjänsten besvaras av Fia Sjöstrand via mail.

Intervjuer genomförs löpande från mitten av mars.