Cissi Haglund

Hej!

Som praktikant på ÖKV är det dax att skriva lite om vem jag är och varför jag gör praktik här.

Jag heter Cissi Haglund och är från Växjö. Utbildningen jag går på heter ”Storytelling- för strategisk kommunikation”, en KY- utbildning på NBI här i Växjö.

Vad är då storytelling? Enkelt beskrivet; alla har en berättelse att vilja få berättad någon gång, under min utbildning får jag lära mig hur jag på många olika sätt kan hjälpa till att framföra denna berättelse. Jag älskar att skriva, så för mig passar denna utbildningen perfekt, eftersom det ingår praktik i den också.

Jag har alltid varit nyfiken på hur man arbetar på en tv-kanal och därför var mitt val av praktik enkelt. Innan jag sökte praktik här hade jag hört talas om att det fanns något som hette Öppna kanalen, vilket redan då hade väckt min nyfikenhet och viljan att veta mer, därför sökte jag hit. Nu har jag varit här i snart 2 veckor och jag har inte ångrat mitt val. Jag ska vara här i sammanlagt 10 veckor, fråga mig när 91/2 vecka har gått så kanske ni får ett annat svar av mig

Hittills har jag skrivit förslag till text till en broschyr, till den nya hemsidan, ett nyhetsbrev, lärt mig leta filer på externa hårddiskar – väldigt nyttigt för mig som inte fattar nåt av sånt, kinesiska verkade vara lättare att lära sig! Igår fick jag delta i ett möte om kommande utbildningar som Sensus och ÖkV ska hålla i. Senare ska jag skriva mer i marknadsföringssyfte, ska bli kul eftersom det är just storytelling i marknadsföring jag vill jobba med i framtiden.

Jag hoppas kunna få nya infallsvinklar under dessa veckorna, få spännande utmaningar så jag kan få användning av mina kunskaper i mitt skrivande.

Jag misstänker dock att min största utmaning blir att ta mig över är att lära mig komma upp på morgonen i tid!

/ Cissi H.