Mikael Hammarlund, praktikant på ÖKV. Foto: Evelina Olsson

Jag heter Mikael Hammarlund och kommer från utbildningen Samhälls-entreprenörer. En ettårig utbildning som är ett samarbete mellan Grimslövs folkhögskola och Nätverket SIP i Växjö, där man lär sig starta och driva företag och projekt, med inriktning på nytänk och samhällsförändring. En utbildning jag går för att i första hand lära mig driva företag och eventuellt komma i gång med mitt eget (teambehind.se). Jag intresserar mig för filmproduktion och det är det som Team Behind ska ägna sig åt tänker jag.

Jag har praktik på Öppna kanalen just nu. Dock inte första gången. När jag gick på Film & TV-gymnasiet för ett par år sedan så var jag också här på praktik en vecka.  Men denna gången är det 3 veckor, och med lite andra syften. Ska framför allt försöka lära mig mer om vilken teknik man kan använda sig av när man gör enklare beställningsproduktioner, och även göra lite researsh om verksamheten i övrigt, för att ha lite på fötterna för min egen verksamhet.

Denna veckan har jag hitills varit med och filmat en informationsfilm ute hos Wexnet, och hjälpt till att filma invigningen av mångfaldsåret 2010. Även varit på staden och intervjuat folk inför den. Så man hinner ju med en del. Får se vad som händer under resten av praktiken.