Tillsammans med Grimslövs folkhögskola kan vi nu presentera en 2-veckors sommarkurs efter midsommar, Lär dig göra TV!

Det är ÖKV:s samarbete med Nätverket SIP och den samhällsentreprenärsutbildning som de bedriver på Grimslövs folkhögskola, som har öppnat den här möjligheten. Vi ser fram emot än mer utökade utbildningsmöjligheter i framtiden, då mediautbildningar för allmänhet och föreningar är en viktig grund som Öppna Kanalens verksamhet vilar på.

Mer info om kursen "Lär dig göra TV":

För vem: För dig som vill lära dig att göra egna TV-program, som kan sändas i Öppna Kanalen Växjö och andra öppna medier. Det enda som krävs är nyfikenhet och viss datorvana.

Innehåll: Med dagens teknik kan man med ganska enkel utrustning göra professionella TV-program, bara man lär sig hur utrustningen ska användas. På den här kursen får du lära dig att producera TV som kan visas i öppna kanaler och på webben. Vi går igenom hur man hanterar en digital videokamera, hur man redigerar med en dator och hur man gör en flerkamerainspelning i en TV-studio. Kursen är såväl teoretisk som praktisk. Deltagarna får möjlighet att producera ett eget TV-program.

Under lördagen och söndagen är det ingen undervisning och du lagar din egen mat. Lokaler öppna för eget arbete.

Plats: Öppna Kanalen Växjö och Grimslövs folkhögskola. Växjötransport ordnas. Tid: v 26-27, 22/6 - 3/7

Antal dagar: 10

Pris för kost och logi: 4980 kr

Kursledare: Daniel Westergren är redaktionschef på Öppna Kanalen Växjö, där han under tre år har arbetat med såväl produktioner som projektledning. Han håller regelbundet kurser för föreningar och enskilda, med fokus på community media, där vanliga medborgare själva lär sig att producera och sända TV.

Anmälan senast den 1/5, 2009 (till Grimslövs folkhögskola)

Klicka här att läsa mer om Grimslövs folkhögskola.