Barnens Egen TV (BETV) var ett projekt som var finansierat av Allmänna Arvsfonden. BETV gav barn och ungdomar möjligheten att få lära sig att göra TV samt möjligheten att få driva sitt eget program. Barn och ungdomar är källor för oändlig kreativitet och de har oftast ett perspektiv och åsikter som glöms bort.

Tack vare BETV fick barn och ungdomar möjligheten att få göra sina röster hörda. Alla barn och ungdomar som har en idé till ett program eller som vill lära sig att göra progran från idé till färdigställande är fortfarande välkomna att höra av sig, även om projektet BETV är avslutat.

Som medlem i BETVs barnredaktion fick barn och ungdomar göra TV-program om de frågor som de tyckte var viktiga. De fick chansen att säga sitt ord och framhäva sina väldigt kloka åsikter. Alla barn och ungdomar är välkomna att komma och tycka till och påverka samhället.

Samarbete med Karl-Oskarskolan (numera Thorén Framtid)

BETV samarbetade även med Karl-Oskarskolan (numera Thoren Framtid) för att ge ännu fler barn och ungdomar möjlighet att få göra TV. Detta var ett samarbete som gav individens kunskap spridning till fler personer, även utanför klassrummet. Dåvarande rektor på Karl-Oskarskolan, Mikael Pettersson sa så här om samarbetet:

- Vi strävar ständigt mot att erbjuda våra elever möjligheter att applicera sin kunskap i "verkligheten", dvs i miljöer utanför skolans traditionella rum och ramar. När chansen att få samarbeta med Öppna Kanalen dök upp passade det därför oss som handen i handsken.

Kontakt (tveka inte på att höra av dig)

Mail: info@okv.se
Telefon: 0470 - 322 600

Lista och länkar till nästan alla program som BETV Producerat:

Flazz & Malz Rekommenderar

Bokrecension

Fördomar

Nöjesnyheter, 2014

LoL-Nytt, 2014

Spelpanelen

Matlådan 

Matlagningsprogrammet där barnen visar dig hur du lagar deras favorit recept. 

2013 års Julkalender

Stjärnan (julkalender 2014) producerad av Calle & Olle Rydqvist

 

Stjärnan (julkalender 2013) producerad av Calle & Olle Rydqvist

2012 års Julkalender

  • Tävlings-Julkalender i 15 delar
    (Lucka: 123456789101112131415)