Nyligen firade Öppna Kanalen Växjö sin femårsdag, dit många medlemsföreningar och engagerade personer samlades för att fira ÖKV:s födelse och framtid. Och framtid blir det för Växjö och Kronobergs län, som snart får vara med och utveckla Öppna Kanalen till en samhällskanal för alla i vår region.

Den nuvarande personalstyrkan på ÖKV.
På bilden saknas Albulena Zeqiri. Efter fem år har Öppna Kanalen Växjö (ÖKV) bedrivit en verksamhet som har betytt mycket för Växjös invånare. Under den senaste tiden fick ÖKV likviditetsproblem och en omorganisation krävdes. Samtidigt gjordes det en konsekvensutredning som nu resulterar i en förstudie som gör att vi kommer att vara med och skapa grunden för en regional kanal där alla som på något sätt vill vara med och förändra, påverka eller utveckla samhället ska få insyn och möjlighet till engagemang.

ÖKV kommer inte att läggas ner! ÖKV-medlemmar kan fortsätta använda sig av TV och webben precis som vanligt. Öppna Kanalen Växjö är medborgarnas kanal där man kan engagera sig och använda sig av TV och webben för att nå ut med det som man anser vara viktigt för en enskild, förening, offentlig sektor eller annan organisation. Du har idéerna, vi ger dig möjligheterna!

Under 2011 och fram tills nu har Öppna Kanalen Växjö genomfört många produktioner och tagit fram idéer på flera projekt som skulle kunna involvera många människor i aktiviteter. En ansökan om ett barnprojekt har skickats in till Allmänna Arvsfonden som kommer att svara inom kort. Ett annat större projekt är en förstudie kring ett Mediacenter i Region Södra Småland som är tänkt att genomföras till hösten. Detta innebär att ÖKV kommer att spela en ännu större och viktigare roll i framtiden.

Öppna Kanalen Växjö kommer fortsätta att vara ett komplement till andra medier och ett alternativ för de människor som vill vara med och påverka utvecklingen i sitt samhälle.

Sommarstängt

Med tanke på många projekt som är på G och det arbete som krävs för att kanalen ska utvecklas, kommer ÖKV att vara stängd under juli månad. I TV-rutan kommer ni att kunna följa repriser av framför allt det senaste årets program.

Avslutningsvis: Öppna Kanalen är som livet självt: stora utmaningar, men härligt att uppleva!!

Önskar er alla en trevlig sommar!
Avdi Islami
Kanalchef, Öppna Kanalen Växjö