Garvis, Barbarella, Leif Bloms, X-port. Namn som betytt mycket för det kronobergska nöjeslivet. Nu är de dessutom viktiga delar i den TV-serie som Smålands Musikarkiv producerat tillsammans med Öppna Kanalen Växjö. någon gång under oktober sänds det första av sammanlagt sex program av Tusen och en natt.

Programserien har fått samma namn som den bok om det kronobergska nöjeslivet som publicerades för några år sedan, Tusen och en natt. Författarna bakom boken, Leif Carlsson och Hans Altbark, ligger också bakom den nya TV-serien.

Serien sänds både i Öppna Kanalen Växjös TV-kanal och via playfunktionen (www.okv.se/play). Tusen och en natt bjuder på reportage från Bergendahlska gården och 25-årsfirande Smålands Musikarkiv i Växjö. Dessutom har Leif Carlsson, populärmusikarkivarie på Smålands Musikarkiv, gjort studiointervjuer med musikpersonligheter från Garvis, Leif Bloms, X-port, Barbarella och Kulturföreningen Kristina.

Massor av nostalgi utlovas, men också en bild av hur Bergendahlska gården och Smålands Musikarkiv fungerar idag. Snart i Öppna Kanalen Växjö

Tusen och en natt – programserie i Öppna kanalen Växjö
Avsnitt 1 Smålands Musikarkiv
Avsnitt 2 Leif Bloms
Avsnitt 3 Barbarella / Kulturföreningen Kristina
Avsnitt 4 Bergendahlska gården
Avsnitt 5 Garvis orkester
Avsnitt 6 Xport

För mer information, kontakta gärna:

Leif Carlsson, populärmusikarkivarie
Smålands Musikarkiv 0470-700309,
leif.carlsson@musikisyd.se

Mathias Boström, arkivchef
Smålands Musikarkiv 0708-205881,
mathias.bostrom@musikisyd.se