Öppna Kanalen Växjö sänder sedan några månader tillbaka det alternativa amerikanska nyhetsprogrammet Democracy Now!, numera dagligen. Grundaren och programvärden Amy Goodman är just nu i Sverige, där hon i Stockholm var en av fyra kvinnor som igår tog emot Right Livelihoods Award, allmänt kallat för det alternativa Nobelpriset.

Amy Goodman fick priset "för att ha utvecklat en innovativ modell av oberoende politisk journalistik som ger miljoner lyssnare möjlighet att ta del av de röster som ofta försummas av kommersiella medier".

Under vistelsen i Sverige (och sedermera Berlin) sänder Democracy Now! direkt från Sverige. Flera av rubrikerna som tas upp i programmet de här tagarna har dessutom koppling till Sverige på olika sätt. Se programmen på Öppna Kanalen Växjö kl. 8.00 och kl. 18.00 tisdag-lördag varje vecka!

I söndagens Dagens Nyheter kunde man läsa en artikel av Amy Goodman, om att "Hoten mot journalistiken har aldrig varit större".

Det var tänkt att Amy Goodman också skulle komma till Växjö, men tyvärr krockade den enda luckan i programmet med Luciahelgen. Vi hoppas dock att hon ska komma tillbaka vid senare tillfälle.

Mer information om Right Livelihoods Award:

Artikel i Wikipedia Officiell webbplats