Nu är datumen spikade för höstens kurser på ÖKV. Det kommer att finnas tre olika grundkurser, i fältproduktion, redigering och studio-/flerkameraproduktion. Ta chansen att lära dig att göra TV-program!

Priserna nedan gäller för deltagare från ÖKV:s medlemmar. Om du inte ärmed i någon av medlemsföreningarna men vill gå en kurs? Ta kontakt med oss, det löser vi!

Fältproduktion

I kursen "Fältproduktion" går vi igenom grunderna i hur man filmar på fältet, alltså utanför studion. Fokus ligger på att lära sig att hantera en digital videokamera på bästa sätt, från bildkomposition och filmteknik till olika inställningar på kameran. Vi går även igenom ljud, t.ex. hur man bäst fångar ljud vid en intervju.

Kursen förutsätter inga baskunskaper. Med fördel kan egen kamera (och ev. stativ) användas, annars används kameror på ÖKV, såväl den lilla Panasonic GS-300 som den större Sony PD170, där de manuella inställningsmöjligheterna är betydligt större.

Kursen är på 2 x 3 timmar och går i två omgångar, en på dagtid och en på kvällstid. Efter kursen erhålles ett diplom, som gör att man kan hyra kamerautrustning från ÖKV för medlemspris.

Tider Kvällstid: Tor 9 okt kl. 17-20 och Tor 16 okt kl. 17-20 Dagtid: Mån 13 okt kl. 13-16 och Mån 20 okt kl. 13-16 Kostnad

600 kr/deltagare

Anmälan

Kursen förutsätter minst 4 deltagare. Anmälan sker senast en vecka före kursstart till kurs [at] okv [dot] se.