Det är mycket på gång inom Öppna Kanalen Växjö nu! Några exempel på vad vi jobbar med när det gäller TV och webb:

Vi har beställt ett nytt system för programutsändning och slinga. Planen är att testköra under mars och april för att senast i slutet av april köra skarpt. Vi hoppas att många av de problem som vi har haft vid direktsändningar och programutsändning då ska kunna undvikas. Och inte minst kommer slingan att få sig ett rejält lyft, både innehållsmässigt och layoutmässigt!

Vi för även samtal för att börja sända IPTV via Telia och på det lokala stadsnätet Wexnet. Inom en inte alltför lång tid ska vi även sända digitalt i Com Hems och Tele-2's kabel-TV-nät, där vi idag bara sänder analogt. I samband med det kommer även de digitala sändningarna i Vidingehems nät att förbättras i kvalitet.

Dessutom arbetar vi om vår hemsida i samband med uppgradering till Drupal 7, det verktyg som vi använder för webbsidan. Tanken är att det ska bli betydligt enklare för enskilda och medlemsföreningar att engagera sig, bidra med programinnehåll, samordna frivilliga till produktioner med mera. Vi tar gärna emot synpunkter på vad som kan förbättras!