Pia Hammargren får den 3 december ta emot Växjö kommuns tillgänglighetspris. Hon sällar sig till en skara där Öppna Kanalen Växjö sedan tidigare också befinner sig. Ännu gladare är vi därför att Pia nu sänder en programserie om tillgänglighet i praktiken på ÖKV.

Pia driver projekt om funktionsnedsättning inom Nätverket SIP. I kommunens motivering till varför hon får tillgänglighetspriset skriver de bl.a: "Hon har under sin korta tid i Växjö verkat för att öka funktionsnedsattas aktiva deltagande i samhället genom utbildningar, sociala medier och utvecklande verksamheter. I sitt arbete har hon ökat samverkan mellan ett flertal samhällsaktörer såsom myndigheter och folkhögskola vilket ger en bredd i arbetet för att utveckla funktionsnedsattas situation i samhället."

De tre programmen i programserien "Tillgänglighet i praktiken" sänds i ÖKV varannan lördag med början redan i lördags. Första programmet finns även tillgängligt på webben och sänds i repris under denna och nästa vecka. Vi gratulerar Pia och hoppas att detta ska uppmuntra fler att både engagera sig i viktiga samhällsfrågor och få fler att göra sin röst hörd i ett media som Öppna Kanalen Växjö.