Nu blir det gemensam sändning av topplagens matcher. På lördag kl 16.00 är det premiär för att via web-tv i realtid och på samma skärm följa två matcher på en gång, kallat Ettanfotboll Live. Ett unikt initiativ inspirerat av OS-sändningarna i web-tv som nu blir möjligt även för Ettan fotbolls fans och sponsorer.

I våras inledde Ettan fotboll satsningen på att sända seriematcher via web-tv. En möjlighet som gjort succé. Chansen att enkelt följa sitt lags bortamatcher medförde att antalet åskådare för varje match i många fall mer än tiodubblades. Nu är det dags för vidareutveckling.

- Nu närmar vi oss slutet av serierna. Vi vill ge fler chansen att följa viktiga toppmatcher och avgörande matcher kring den rafflande streckstriden i botten, säger Anders Jonsson, ordförande i Ettan Fotboll och drivkraft i satsningen för att öka exponeringen och möjligheterna på detta kostnadseffektiva sätt.

Premiären för gemensamma sändningar är matcherna Carlstad – Öster och Västra Frölunda – Trollhättan. Viktiga toppmatcher i kampen om seriesegern i Söder-Ettan.

Tittarna har bägge matcherna på sin dator och kan hela tiden välja vilken av matcherna som ska ha störst bild, allt efter händelseutvecklingen. Den ökade exponeringen av Ettan Fotboll ger möjligheter. Diskussioner pågår med flera sponsorer, och även spelbolagen ser möjligheterna med Ettan Fotboll.

- Glädjande intresse som gör att denna serie, som ju agerar plantskola för svensk fotboll, kommer att få mer vind i seglen, säger Anders Jonsson.

Sändningarna sänds nu i Flash. Det behövs alltså inte längre QuickTime installerat på din dator. Om du inte har Flash Player installerat i din webbläsare kommer du att ombes ladda ner denna när du går in på sidan.