Citat ifrån ica-reklamen.
Humor.
.. or maybe not :p

I alla fall. Mitt namn är Sandra. Jag går Media andra året på John BauerGymnasiet i Hässleholm, och jag praktiserar här på Öppna Kanalen Växjö.

Och hur hamnade jag i här i Växjö när jag går i skolan i Hässleholm?  Jo, framförallt för att Hässleholm inte har mycket att erbjuda när det gäller praktik inom Media. Faktum är att Hässleholm inte har speciellt mycket att erbjuda överhuvudtaget om ni frågar mig. Så jag vände mig till Öppna Kanalen Växjö i hopp om att få praktisera här - vilket jag fick.

Snart avslutar jag min tredje vecka av praktiken. Jag ska va här i ca 2 veckor till innan jag åker hem till Hässleholm och påbörjar mitt jullov. Jag bor hos en kompis under tiden jag praktiserar här. Och hur har allt varit hittills då? Det har varit hur bra som helst.  För mig, som är jätteintresserad av film, redigering, ljud och allt annat som hör till en tv-kanal till, är detta en perfekt praktikplats.  Många gånger när man praktiserar kan man känna sig överflödig, uppgifterna man får är meningslösa och man får inte ut någonting av sin erfarenhet. Men här får jag ta del av allt dem gör, jag lär mig något nytt varje dag och jag får lov att komma med egna idéer och jobba med egna projekt. Så det känns hur bra som helst.

Ett extra plus är att människorna som jobbar här är jättetrevliga! Något jag uppskattar väldigt mycket med min praktik är att jag får träffa nya människor och göra nya saker hela tiden. Det blir liksom aldrig direkt samma saker som om man exempelvis skulle praktiserat i en klädaffär i en månad - det hade jag aldrig klarat och jag förstår inte hur folk klarar av det. Här har vi studieinspelningar varje vecka, och varje gång har det varit nya människor, med nya åsikter och med nya intressanta personligheter.

Jag har alltid känt mig lite kass för att jag varit så dåligt insatt i politik viktiga frågor, men eftersom att vi har olika partimedlemmar i studion varje vecka lär jag mig hela tiden nya saker om olika viktiga frågor. Och på tal om att lära sig nya saker, så lärde jag mig idag vad det innebär att vara känslig/allergisk mot el. Jag har hört talas om det innan men inte direkt trott på det eftersom att det inte låter rimligt. Men idag hade vi personer i studion som lider av överkänslighet mot el, och dem berättade allt vad det innebär och hur är det är att leva med det. Väldigt intressant faktiskt.

Sammanfattat har praktiken alltså varit hur bra som helst so far!

Dagen börjar gå mot sitt slut..

(: